sábado, 4 de junio de 2011

campaña electoral 2011

NOVA LLISTA SINDICAL A L'HOSPITAL

Presentació Llista de CGT per les votacions 2011

Dissabte 28 de Maig de 2011
Biblioteca 1ª planta

Aquest dissabte es farà una altra sessió de presentació de la nova llista per a la secció de representants dels treballadors que, amb la col.laboració de CGT, pren part a les eleccions sindicals d'enguany.

La sessió tindrà lloc a les 20:00 a la biblioteca de la primera planta, amb l'objectiu d'explicar quí som, qué volem fer, com i per què ho volem fer. La presentació está totalment oberta a preguntes i propostes de tothom que hi vulgui participar.


ELS ORÍGENS D'AQUESTA SECCIÓ SINDICAL

Fa dos anys, un grapat de companys de l'hospital ens preguntàvem què es debatia i negociava en nom dels treballadors a les reunions del comité d'empresa. Sempre sorgien dubtes, especulacions, interrogants, i es qüestionava la forma de fer del sindicat clàssic alhora de representar els interessos i les inquietuds dels treballador. Vam veure necessària la creació d'una alternativa eficaç i, l'any següent, vam triar l'opció de demanar la col.laboració de CGT per assessorar-nos i comptar amb el suport legal profesional necesari alhora d'elaborar una secció nova i renovadora a l'Hospital de Martorell.

No era el primer contacte amb aquest tipus de sindicat, independent i sense lligams polítics, varis dels nostres companys eren afil·liats de feia temps i hi tenien experiència. Vam preguntar al personal sobre les diferents preocupacions que sorgien a les converses entre treballadors i treballadores, les queixes, les necessitats i dubtes, i vam determinar que la millor idea era fer una llista amb voluntaris de tots els gremis possibles, desde auxiliars a mossos, infermeres, tècnics de Raigs X, netejadores, administratius etc. El resultat és un grup jove de gent amb ganes de saber, de fer saber i de treballar amb els companys als que volen representar. Amb l'impuls de fer propostes, de comunicar en les dues direccions tot allò que ens afecta i, en definitiva, de millorar les condicions de treball.

OBJECTIUS

Una de les grans inquietuds que ens mouen és la comunicació. Fer que allò que es tracta a les reunions amb l'empresa i les institucions que funcionen amb l'Hospital arribi als treballadors, a tots nosaltres. Perque tot ens afecta, i fent que la informació circuli s'acaba amb la rumorología, els dubtes, les pors i les especulacions sobre allò que passa o deixa de passar. A cap empresa l'importa que hi hagi un representant dels treballadors si després d'una reunió aquests treballadors no saben veritablement de què s'hi ha parlat. Pot ser es molt còmode votar o deixar de votar cada quatre anys i desentendre's, i no saber el que passa, pero desprès, sovint, hi han sorpreses desagradables.

Allò que sí funciona i fa força és que hi hagi mobilització sindical, que hi hagin vàries seccions representant les seves opinions i formes de fer, que la gent es preocupi de que les diferents tendències es vegin reflectides amb la presència dels diferents representants dels treballadors. Perque potser algú creu que no ens paguen per pensar, però pensar es una cosa que fem igualment, lliurement, i que ha de tenir un significat en allò que decidim, que defensem i/o que volem millorar. La nostra secció no té com a objectiu fer falses promeses o garantir màgicament a algú el seu lloc de treball o salari, de la mateixa manera que els qui som a la llista no ens hem ficat en això per viure més relaxadament, ho hem fet perquè és important per nosaltres ser la veu dels treballadors alhora de parlar amb l'empresa. No perque ens agradin els conflictes especialment, sino perque nosaltres també hi treballem aquí i, sovint, els interessos dels treballadors i els de l'empresa són diferents, i s'ha de debatre seriosament com es fan les coses per que no s'imposi sempre una postura que perjudiqui a la majoria en benefici d'una minoria, que és el que està passant molt sovint en aquest país en els últims temps.

LA NOSTRA IDENTITAT

La secció que presentem, la llista, está formada per companys amb principis comuns, i la vinculació que hem fet amb CGT, la col.laboració que ens dona, també reflecteix aquests principis, un dels quals es NO proposar lliberats sindicals. Els membres d'aquesta llista (i altres de CGT a molts altres hospitals i centres) treballen com a assalariats de la mateixa forma que la resta de treballadors als que representen.

És un dels requisits indispensables que cap membre que surti elegit de la nostra llista no es desfarà mai dels seus deures com a treballador, cobrant de l'empresa per ocupar-se només de les qüestions del sindicat. Tot el contrari, la feina de representar els treballadors s'ha de fer al costat dels mateixos treballadors, amb el benefici pràctic i la comunicació que aquesta proximitat comporta. A més d'això la llista de la CGT ofereix:


·INDEPENDÈNCIA

No tenim cap vincle amb partits polítics, institucions públiques o privades. Les decisions que s'hagin de prendre no es debatiràn en funció d'interessos externs.

·AUTONOMÍA ECONÒMICA

No rebem cap subvenció o contribució econòmica, la CGT només es manté gràcies als seus afil·liats.

·DEMOCRÀCIA DIRECTA

Totes les opinions són importants, cap veu es més alta que les altres, totes les decisions es prenen en assamblea, amb la participació activa de tots.

·SOLIDARITAT I SUPORT MUTUU

Els problemes d'un també són els de l'altre. Reciprocitat en la col.laboració. Tots ens necessitem.

·APERTURA

Tothom qui vulgui pot venir a expressar la seva opinió, preguntar o proposar.

No hay comentarios:

Publicar un comentario